Sałatka wiosenna z czarnymi oliwkami - składniki:
- czarne
- ogórek zielony - 1 sztuka
- Sos sałatkowy koperkowo -ziołowy Knorr - 1 opakowanie
- pęczek rzodkiewek - 1 sztuka
- oliwki - 2 łyżki
- ser feta - 10 dekagramów
Sposób przygotowania:
- Dokładnie umyj ogórka, następnie pokrój go w cienkie plastry. Umyj rzodkiewki, usuń z nich liście i ogonki, po czym pokrój w niezbyt cienkie plastry. Dodaj do ogórka.
- Osącz czarne oliwki z zalewy i połącz z ogórkiem oraz rzodkiewkami.
- Rozkrusz ser feta i posyp nim całość.
- Przygotuj Sos sałatkowy Koperkowo -ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu.
- Polej sałatkę gotowym sosem i delikatnie wymieszaj. Podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz