Szukasz czegoś?

* Na dole strony znajdziecie kalkulator BMI

niedziela, 24 lutego 2013

Lekki deser - brzoskwinie zapiekane z płatkami owsianymi

SKŁADNIKI:
  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich np. Kupiec
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 łyżki syropu z agawy lub miodu
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
Brzoskwinie włóż do naczynia żaroodpornego wydrążoną stroną do góry. Słonecznik, płatki owsiane, migdały i miód wymieszaj razem bardzo dokładnie.
Przygotowaną mieszankę ułóż na połówkach brzoskwiń i wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Brzoskwinie możesz podać z kremowym jogurtem naturalnym.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz